skinscape.se/

varumärken

Medik8

Anti-aging hudvård behöver inte vara komplicerat – i själva verket bör det vara enkelt. Med vår enkla CSA-filosofi kommer du att förbättra hudton och struktur, för friskt och ungdomligare utseende.
Medik8s främsta uppdrag är att hjälpa dig att uppnå vacker hudhälsa genom hela livet. Hemligheten bakom varumärkets effektiva antiageing-hudvård är deras enkla CSA-filosofi. C för C-vitamin, S för solskydd och A för A-vitamin. Använd C-vitamin tillsammans med solskydd på dagen och vitamin A på natten så får du långvariga resultat. 

Medik8s produkter är framtagna, utvecklade och sammansatta av ett team med biokemister och farmakologer i vår forskningsanläggning i Storbritannien. Det är ett globalt prisbelönt varumärke med hudvårdsprodukter som endast säljs av läkare och hudterapeuter. Medik8 tror på • Problemlösande produkter • Bevisade resultat • Ingredienser med professionell styrka • Högstabila produkter som bygger på väldokumenterad grundforskning • En grundläggande anti-age filosofi (CSA) • Ingredienser som ger minimal irritation • Laboratoriekvalitet … ”gjord för hand i små tillverkningsserier” • Grön kemi och miljövänliga förpackningar

Alla Medik8s produkter är helt veganska.

Starpil

På salongen använder jag kallvax från Starpil, vaxet är varmt och flytande trots namnet. Skillnaden på varmvax och kallvax är att kallvax inte stelnar så vaxet behöver inte ha lika hög temperatur som ett varmvax. Vaxet appliceras med engångsspatlar och avlägsnas med speciella remsor. Vid vaxning av större områden använder jag ett flytande vax i kassett som rollas på vilket gör vaxningen snabb och effektiv. För de områden som är lite känsligare använder jag ett lågtempererat titaniumdioxidvax med guldpartiklar och ingredienser som verkar lugnande.

För bästa resultat behöver håret vara tillräckligt långt, man brukar rekommendera ca två veckors utväxt för armhålor och intimvaxning och ca tre veckors utväxt för resterande områden efter senaste rakning. Därefter brukar man vaxa sig ungefär var 4-5e vecka. Vid första vaxningen kommer hårstråna vara i olika växtfaser så vissa av stråna kommer att vara för korta för att följa med i vaxet oavsett hur länge du sparat. Efter några regelbundna behandlingar kommer dock resultat inte påverkas av växtfaserna och du kan njuta av varaktigt hårfri hud i upp till två veckor. Men bäst av allt – du kommer aldrig behöva uppleva vass stubb igen!

Vid regelbunden vaxning blir oftast håren färre och tunnare vilket resulterar i mindre obehag för varje vaxning. Innan din vaxningstid kan det vara bra att skrubba området försiktigt ca 2 dagar innan. Använd helst ingen lotion eller olja på området innan du kommer in för din behandling.

Jag har god erfarenhet av vaxning då jag har jobbat på en salong där vi utförde många vaxningar så oavsett om du vill vaxa ben, rygg eller brasiliansk så är du i goda händer.